Business

Anne Veck Relocates Bicester Salon and Gives Interiors an Eco Revamp

by akesha / August 8, 2018

Anne Veck Lead Image

After 15 successful years in Bicester, Anne Veck has moved the salon to the redeveloped shopping mall in the centre of town, just a five minutes away from Bicester Village outlet centre.

The new salon was inspired by a recent visit to a salon in Namibia and Anne has created an environmentally conscious space which uses recycled and reconstituted materials and furniture to reduce the carbon footprint of the business.

The salon was designed by Anne with building done by Anne, her two brothers Eric and Sylvain, partner Keith and nephew Phil – a true family affair.

The salon uses biodegradable Easy Dry towels, which reduce hot water use and avoid landfill, LED energy efficient lighting throughout, recycled card and paper for all stationery with carbon positive printing from local eco printers Seacourt, plus 100% carbon neutral telephone calls and broadband. The salon also uses infrared heaters made from recycled materials which are designed to consume 60% less energy than standard convection heaters and produce no CO2.

Anne Veck styling stations

The coffee table, magazine racks and selfie wall were all from recycled pallets and cable drums, with the focal feature being the round colour table in the centre of the salon made from a huge old cable drum.

Anne sanded and varnished it, put plug sockets in so clients can charge their phones and created a space for them to sit and read, work, chat.

Clients love it and it’s become the communal hub of the salon and they can help themselves to limitless tea, coffee and cold drinks too.

Get more hairdressing news, advice and exclusive competitions delivered straight to your inbox

SIGN UP

RELATED STORIES

LATEST

Load more